Welke verzekering is het beste voor jouw nieuwe auto?

Heb je net de sleutels gekregen van je nieuwe auto? Dan is het belangrijk om even te kijken of je je wagen al goed verzekerd hebt. Je mag namelijk zonder autoverzekering niet op de openbare weg rijden. Mocht je een aanrijding veroorzaken, dan zijn de gevolgen vaak niet te overzien. Zonder verzekering zou je jezelf in diepe financiële schulden kunnen storten en het kan jaren duren voordat je die schuld afbetaald hebt. Zorg er daarom voor dat je een goede verzekering voor je auto afsluit. Hoe je dit snel kunt regelen, laten we je graag zien. 

De beste verzekering voor je auto is een verzekering op maat

Een autoverzekering is niet alleen een verplichting, het is vooral een manier om geld te besparen. De kunst is om een verzekering af te sluiten die je optimale dekking biedt, zonder dat je daar de hoofdprijs voor betaalt. Wat echter een goede polis voor je auto is, hangt af van een aantal factoren. Je verzekeraar kijkt namelijk naar de dagwaarde van je auto. De dagwaarde is iets anders dan de aanschafwaarde. Dat is namelijk het bedrag dat je betaald hebt toen je je auto kocht. De dagwaarde verandert voortdurend. Naarmate je wagen ouder wordt, daalt de waarde ervan. Dat kan ertoe leiden dat je auto zo oud is dat het niet meer financieel aantrekkelijk is om schade te herstellen. In dat geval kun je beter een andere auto kopen omdat dat simpelweg voordeliger is. De waardevermindering heeft effect op je polis. 

Welke polis past het beste bij de leeftijd van je auto? 

Iedereen moet een WA verzekering voor zijn auto afsluiten. Deze verzekering komt in drie varianten. Voor auto’s die maximaal zes jaar oud zijn, is het de moeite waard om alle schade te herstellen. Vandaar dat deze wagens vaak gekoppeld worden aan de allriskverzekering. Dit pakket is het meest uitgebreide dat er is; het dekt alle vormen van schade. Heb je een auto van zes tot negen jaar oud, dan heb je voldoende aan het iets minder uitgebreide pakket WA+ Beperkt Casco. Met dit pakket kun je geen schade laten herstellen die je opgelopen hebt tijdens een ongeluk dat je zelf veroorzaakt hebt. Wel kun je bij je verzekering aankloppen wanneer je schade hebt als gevolg van inbraak, brand of een botsing met een niet aangelijnd dier. Tot slot is er de WA-basisverzekering. Dit pakket biedt enkel het noodzakelijke en kan niet gebruikt worden om schade aan je auto mee te herstellen. Deze polis is geschikt voor auto’s van negen jaar of ouder. Je voldoet met dit pakket voornamelijk aan de plicht die je hebt om je auto van een verzekering te voorzien. 

Stem je verzekering beter af met aanvullende dekkingen 

Je kunt nog meer uit je verzekering halen door vrijblijvende aanvullingen toe te voegen. Deze zijn meer gericht op jouw comfort. Denk bijvoorbeeld aan pechhulp. Met dit pakket kun je altijd assistentie inschakelen wanneer je met pech langs de kant van de weg komt te staan. Er komt dan gelijk een monteur naar je toe die zal proberen het probleem te verhelpen. Ga je naar het buitenland op vakantie? Zorg er dan voor dat je pechhulp buitenland afsluit. Naast pechhulp, zijn er tal van andere pakketten waaruit je kunt kiezen. Check dus alle mogelijkheden even om te zien waar je het meeste belang bij hebt. Je kunt je polis vervolgens samenstellen en met een paar muisklikken is je verzekering een feit. Zo regel je in een mum je verzekering waardoor je gelijk de weg op kunt gaan.