Templated apps: goed maar niet goed genoeg
Select Page

Templated apps: goed maar niet goed genoeg

Naast standaard website-templates – neem die van WordPress – bestaan er tegenwoordig ook templates voor voordelig en snel te realiseren apps. En die doen hun werk. Althans, tot op bepaalde hoogte. Want naast basic informatie verwacht je doelgroep uiteindelijk toch maatwerk.

Er is de laatste tijd veel te doen rondom templated apps. Zo besloot Apple onlangs een aantal van deze apps uit de App Store te verbannen omdat ze niet zouden voldoen aan de kwaliteitseisen die het bedrijf stelt. Apple besloot gestandaardiseerde apps liever te weren omdat ‘lage kwaliteits- of spam-apps’ het imago van het bedrijf zouden schaden. Een beslissing waar het bedrijf overigens voorlopig op terugkwam. Gelukkig, omdat met name kleine ondernemingen en non-profit organisaties hiervan de dupe zouden worden.

Beperkingen

Templated of gestandaardiseerde apps werken voor bepaalde – en dan met name kleinere – ondernemingen prima. Voor ondernemingen als restaurants, fitness studio’s of lokale retailers gelden ze als een uitstekende proefballon. Wil je bijvoorbeeld via een gestandaardiseerde app weten hoeveel klanten bereid zijn via jouw eigen app of jouw website een reservering plaatsen, dan zit je goed. Maar daar blijft het dan ook bij. Want een templated app blijft beperkt in zijn functionaliteiten maar vormt daarmee wel de middenweg tussen géén app of een kostbare, doorontwikkelde kwaliteits-app. Tijdelijk handig, maar geen toekomstbestendig medium, dus.

Beleving

Die toekomstbestendigheid zit ‘m niet zozeer in de aard van de app maar in de eisen en wensen van de gebruiker. Want die wil meer. Veel meer. Weten wat de mogelijkheden zijn. En dan met name de extra mogelijkheden. Net als bij een goed restaurant, geldt ook voor een app dat het juist de beleving is, die maakt dat je terugkeert en in dit geval de app blijft gebruiken. De aandacht, de vriendelijkheid en het gemak waarmee je wordt bediend. De helderheid van het menu, de juiste keuzemogelijkheden en de snelheid. Maatwerk. Beleving. Templated apps doen het – met name voor kleinere ondernemingen – goed. Maar op termijn niet goed genoeg. Daarvoor is het keuzemenu simpelweg te klein. En de beleving te gering.

Klaar voor een
betere UX?
De User Experience Scan geeft je alle input om direct meters te kunnen maken.

Hello there!

Let’s have coffee and discuss your projects & challenges:

Bizboard

TELEPHONE

+31 (0) 20 820 44 20

MAIL

coffee@bizboard.nl

ADDRESS

Zekeringstraat 7B

1014 BM Amsterdam

OR JUST FOLLOW US ON:
Bizboard

 

Don’t be afraid of new arenas.
ELON MUSK
Innovation is moving at a scarily fast pace.
BILL GATES
Innovation distinguishes between a leader and a follower.
STEVE JOBS
I will always find a lazy person to do a difficult job… because he will find an easy way to do it!
BILL GATES
Build something 100 people love, not something 1 million people kind of like.
BRIAN CHESKY

 

© 2012—2017 Bizboard. All rights reserved    Privacy Policy

 

KvK 34296056 · Vestigingsnr. 000016027507 · Zekeringstraat 7B, 1014BM, Amsterdam