Komt door technologie jouw unieke positie in gevaar?
Select Page

Komt door technologie jouw unieke positie in gevaar?

Wordt het werk van designers en programmeurs uit handen genomen? Want er zijn steeds meer manieren om zonder enige kennis via kant-en-klare templates zelf een app of website te bouwen. Met Artificial Intelligence is het zelfs mogelijk om met één druk op de knop iets in elkaar te zetten en snel, nog voor je businessplan klaar is, een bedrijf te starten.

Of neem nu deze geschreven tekst. Daar is nu iemand creatief over korte en lange zinnen aan het nadenken. Blijven schrijvers en journalisten hun werk houden, of gaan slimme systemen dit ook overnemen? Zo zijn er heel veel voorbeelden te bedenken waarbij de digitale technologie bepalend zal zijn voor het wel of niet voortbestaan van bepaalde werkzaamheden.

Technologie om snel te starten, maar wel met beperkingen

Als je net een bedrijf begint is er op zich niets mis mee dat er tools zijn waarmee je snel iets op kunt starten en zichtbaar kunt zijn. Het is best aantrekkelijk om tegen lage kosten, zonder inspanning, een website te bouwen of kant-en-klare apps te gebruiken. Maar of het goed genoeg is, dat blijft de vraag. Eerder schreven we bijvoorbeeld al over templated apps, waarbij onze conclusie is dat deze vaste stramienen lang niet toereikend zijn voor de wisselende wensen en behoeften van klanten.

Groei betekent meer concurrentie

Zeker in een fase waarin organisaties groeien worden zij geconfronteerd met concurrentie. Dat wat eerst uniek leek, blijkt ineens niet meer zo uniek te zijn. “Hoe kun je op slimmere, andere manieren klanten raken in een tijd waar producten en diensten steeds meer op elkaar lijken.” Als je deze vraag aan ondernemers stelt die al wat langer aan het ondernemen zijn, dan herkennen ze nagenoeg allemaal deze uitdaging, maar blijft het antwoord vaak onbekend.

Uniek zijn door een op-en-top klantbeleving

Onderscheidend vermogen gaat om net even anders zijn dan de concurrentie. Zorgen dat het voor klanten prettig, duidelijk en plezierig is om met jou zaken te doen. Dat betekent dat je op moet kunnen vallen en de klantbeleving, ofwel de User Experience, bepalend is voor het succes van de onderneming.

Custom-made is opvallen! Je bent immers anders

Een ding is zeker. Als iedereen op dezelfde manier en met op elkaar lijkende interfaces webpagina’s en apps gaat bouwen, dan zal het uniek zijn in ieder geval in gevaar komen. Zelfs als je binnen een standaard tool kunt re-designen blijft het resultaat herkenbaar en is het feitelijk niet anders of beter dan dat van concurrenten. Laat staan dat custom functionaliteit vaak niet binnen de beperkingen mogelijk is.

Wil je dus iets unieks hebben, dan blijft maatwerk, creativiteit en menselijke inbreng van belang. Het is nog niet zo dat standaard oplossingen of kunstmatige intelligentie in staat zijn om te zorgen voor de allerbeste klantbeleving die zowel visueel als qua functionaliteit onderscheidend is. Opvallen blijft gelukkig mensenwerk.

Geïnspireerd?

Voor iedereen die op zoek is naar handgemaakte digitale ervaringen, om onderscheidende producten aan te kunnen bieden en nog beter mee in beeld te komen, staat de koffie klaar.

Klaar voor een
betere UX?
De User Experience Scan geeft je alle input om direct meters te kunnen maken.

Hello there!

Let’s have coffee and discuss your projects & challenges:

Bizboard

TELEPHONE

+31 (0) 20 820 44 20

MAIL

coffee@bizboard.nl

ADDRESS

Zekeringstraat 7B

1014 BM Amsterdam

OR JUST FOLLOW US ON:
Bizboard

 

Don’t be afraid of new arenas.
ELON MUSK
Innovation is moving at a scarily fast pace.
BILL GATES
Innovation distinguishes between a leader and a follower.
STEVE JOBS
I will always find a lazy person to do a difficult job… because he will find an easy way to do it!
BILL GATES
Build something 100 people love, not something 1 million people kind of like.
BRIAN CHESKY

 

© 2012—2017 Bizboard. All rights reserved    Privacy Policy

 

KvK 34296056 · Vestigingsnr. 000016027507 · Zekeringstraat 7B, 1014BM, Amsterdam